U nastojanju da našim korisnicima pružimo najveću razinu poslovne učinkovitosti i tehnološke razvijenosti, prije godinu dana počeo je projekt integracije prostornog informacijskog sustava (GIS) unutar LC SPI paketa. Vodeći se potrebama naših korisnika za jednostavnim GIS-om koji bi vizualizirao poslovne podatke unutar područja JLS-a, analizirao podatke u prostoru te se nesmetano povezivao s drugim sustavima unutar NIPP projekta (npr. Geoportal, DGU), projektirano je rješenje koje će svojim funkcijama, načinom rada i integracijom biti u potpunosti prilagođeno postojećim radnim procesima u Jedinicama lokalne samouprave.
 

 GIS rješenje za jedinice lokalne samouprave -01 | SPI  GIS rješenje za jedinice lokalne samouprave -02 | SPI

Koristeći najnovije tehnološke trendove i višegodišnje iskustvo u radu kako s prostornim podacima, tako i s lokalnom samoupravom, izrađena jeGIS aplikacija pod radnim nazivom – LCW800. Aplikacija je u potpunosti razvijena na osnovi vlastitih resursa tvrtke i predstavlja temeljnu (core) aplikaciju koja će se u potpunosti integrirati unutar Komunalnog informacijskog sustava i Registra nekretnina.
 

GIS rješenje za jedinice lokalne samouprave -03 | SPI

 
Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane na GIS radionicu koja će se održati unutar korisničke konferencije Panorama 2012, u kojoj će se detaljno prikazati cjelokupan projekt, rad u samoj aplikaciji te smjer daljnjeg razvoja GIS projekta.