CITYNEXT –dan lokalne i regionalne samouprave -01 | SPI

U srijedu, 21. svibnja 2014. godine, u prostorijama Microsofta Hrvatska, održano je jednodnevno događanje pod nazivom Microsoftov tjedan javne uprave: CityNext – Dan lokalne i regionalne samouprave.
 
Na ovo događanje Microsoft je doveo vrhunske predavače iz područja interesantnih lokalnoj i regionalnoj samoupravi, a među tim predavačima bio je i naš konzultant Darko Martić koji je održao prezentaciju našeg novog rješenja za lokalnu i regionalnu samoupravu – Sustav izvještavanja građana.

Podsjećamo, Sustav informiranja građana je novi LC proizvod kojim kroz Web portal svaki građanin može u svakom trenutku, koristeći računalo i vlastiti PIN, saznati za sebe bitne informacije. Pristupom aplikaciji putem Interneta svi zainteresirani građani moći će vidjeti u kojoj se fazi nalazi njihov predmet upućen u županijske, gradske ili općinske urede. Ovakav sustav je prvi korak ka digitalizaciji samouprave odnosno u modernizaciji komunikacije sa građanima. Građani od sada napokon mogu biti pravovremeno obaviješteni. U kasnijim fazama razvoja aplikacije planirano je da će kroz ovu aplikaciju građani moći vidjeti svoje otvorene stavke, dostaviti očitanje vodomjera i plinomjera, te slično. Za sada smo ovu aplikaciju implementirali u Grad Crikvenicu, Grad Umag  i Grad Mali Lošinj, aplikacije možete pogledati na priloženim linkovima.
 
Dan lokalne i regionalne samouprave otvorio je prvi čovjek Grada Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić, nakon čega su uslijedila brojna predavanja i demonstracije usluga te okrugli stol na temu „Što mogu ponuditi moderne županije, općine i gradovi“, a na kojem su sudjelovali Hrvoje Kapetanović, Microsoft Hrvatska, Željko Jurić, pročelnik za IT grada Rijeke, Dario Runtić iz Udruge gradova i Tomislav Vračić iz Ministarstva uprave, uz moderatora Željka Krizmanića.
   
Osim predavanja, svi prisutni su imali prilike iz prve ruke isprobati tablete i telefone pogonjene Microsoftovim Windows operativnim sustavom u Microsoft Show Roomu.
 
Više informacija o ovom događanju možete pročitati na slijedećim stranicama: