09:00 - 09:45

Registracija i kava

Dvorana Mozart

10:00 - 12:00

Automatizacija na dlanu s Power Automate

Zamislite svijet u kojem su ponavljajući zadaci samo klik daleko od rješenja! Pridružite nam se na radionici i otkrijte kako Power Automate pretvara dosadne rutine u automatizirane avanture. Naučit ćemo vas kako ovaj moćni alat može preuzeti sve od testiranja aplikacija do upravljanja e-mailovima, pretvarajući vaše svakodnevne zadatke u efikasne tokove rada. Zgrabite priliku i vidite kako se sa Power Automate vaši ručni zadaci pretvaraju u automatizirane procese koji štede vrijeme i povećavaju produktivnost. Na predavanju zajedno otkrivam kako jednostavnost i moć automatizacije mogu osvježiti vaš radni dan!

Predavači: Barbara Kranjčić, voditelj procesa testiranja i viši tester programa, Libusoft Cicom d.o.o.

                   Domagoj Zima, mlađi tester programa, Libusoft Cicom d.o.o.

                   Lucija Kurte, tester programa, Libusoft Cicom d.o.o.

Vrsta radionice: Hands-on, rad na laptopima

12:00 - 12:30

Pauza

12:30 - 13:40

Muke po migraciji i kako si olakšati posao?

Ja li vaša posljednja migracija baze podataka izgleda kao epizoda “Igre prijestolja” – puna neočekivanih preokreta i izazova? Pridružite nam se na Okruglom stolu gdje ćemo razmjenjivati ratne priče i pobjedničke strategije iz svijata migracija. Otkrijte kako kolege iz industrije navigiraju kroz složene konverzije, minimiziraju downtime i osiguravaju integritet podataka s najnovijim alatima i tehnikama. Bez obzira jesu li vaši podaci zarobljeni u starom sustavu ili tek trebate planirati veliku migraciju, donesite svoja iskustva i saznajte kako izbjeći zamke koje vas mogu skupo stajati. Ono nije samo rasprava, već prilika da izgradite mrežu podrške s eksperimentima koji razumiju da je dobra migracija umjetnost!

Predavač: Roberto Poropat, specijalist za migraciju podataka, Libusoft Cicom d.o.o.

                  Dubravko Duvnjak, voditelj Tima za migraciju podataka, Libusoft Cicom d.o.o.

Vrsta radionice: okrugli stol, razmjena znanja

13:40 - 14:30

Ručak i druženje

14:30 - 15:30

Strateški razvoj aplikacija i problematika legacy koda

U utrci modernizacije aplikacija, nije uvijek najbrži koji vodi do cilja. Pridružite nam se na okruglom stolu gdje ćemo razmijeniti iskustva o pametnom prebacivanju starog koda na nove tehnologije, izbjegavajući zamke koje mogu usporiti vaš napredak. Zajedno ćemo istražiti koje alate koristiti za automatizaciju procesa i kako možemo unaprijediti naše strategije za bolju efikasnost.
Kao što je kornjača na kraju pobijedila zeca, i mi, s našim bogatim iskustvom, znamo da strpljenje i mudrost vode do uspjeha u svijetu aplikacija. Razmotrimo zajedno kako se nositi s izazovima legacy koda i kako usavršiti naše pristupe da ostajemo na čelu tehnoloških inovacija u svijetu koji se brzo mijenja.

Govornici: Renato Mioković, viši razvojni programer, Libusoft Cicom d.o.o.

                   Domagoj Zbačnik, viši razvojni programer, Libusoft Cicom d.o.o.

                   Lucijan Stamać, mlađi razvojni programer, Libusoft Cicom d.o.o.

Vrsta radionice: okrugli stol, razmjena znanja

Dvorana Bach

10:00 - 12:00

Arduino 101: Uvod u svijet elektronike i Dasduina

Ako nikada niste imali puno dodira s elektronikom, a onda ni s Arduinom, ova radionica će vam dati brzi pregled i razumijevanje elektronike. Predstavit ćemo Arduino kompatibilnu ploču hrvatske proizvodnje (Dasduino), spojiti sa senzorima na Dasduino i još puno toga.

Predavač: David Zovko, Soldered

Vrsta radionice: Hands-on, rad na laptopima

12:00 - 12:30

Pauza

12:30 - 13:40

Kodna debata: Prolaz kroz code review

Zaronimo zajedno u svijet kodova! Spremite se za živu raspravu jer ovdje nema krutih pravila. Kada je pravo vrijeme za pregled koda? Koliko često to trebamo raditi? I tko bi trebao biti na čelu te operacije? Dođite i pridružite se u našoj interaktivnoj diskusiji o pregledu koda! Bez obzira na vašu ulogu ili iskustvo, zajedno ćemo istražiti najbolje prakse i možda otkriti neke nove puteve kroz ovaj digitalni svijet

Predavač: Veljko Vuković, senior softverski inženjer, IN2 Grupa

Vrsta radionice: okrugli stol, razmjena znanja

13:40 - 14:30

Ručak i druženje

14:30 - 15:30

Tell me where It hurts

Kada aplikacija sporo radi, kako znamo je li problem u bazi ili aplikaciji? Ako je u bazi, što je točno problem i kako to brzo možemo saznati? Monitoring bez lažnih alarma je težak. Često smo izloženi šumi pokazatelja koji nam ništa ne znače, a aplikacija uredno radi i kad su „crveni“. Može biti i da aplikacija ne radi dok monitoring javlja da je „sve zeleno“. Ovdje ne nudimo prekrasni GUI alat sa grafovima, nego veliko znanje temeljeno na iskustvu sa stotinama okolina kroz više desetljeća i trikove koje nigdje niste čuli. Minimalistički pristup, tj. kako s minimalnim setom pokazatelja obuhvatiti kompletno zdravlje SQL Servera. Nakon što uočimo problem, potrebno ga je otkloniti, najčešće optimizacijom upita ili parametara. Obradit ćemo nekoliko najčešćih optimizacijskih grešaka koje susrećemo na terenu, kroz naše bogato iskustvo.

Predavač: Vedran Kesegić, Microsoft Certified Master – SQL Server i konzultant, Data Master

Vrsta radionice: Hands-on, rad na laptopima