09:00 - 09:45

Registracija i kava

Dvorana Tomislav, sekcija 1

09:45 - 10:00

Otvaranje konferencije

Govornici: dr.sc. Marko Ignjatović, direktor, Libusoft Cicom d.o.o.

                   Sandra Ban, direktorica Sektora tehnologije i programiranja, Libusoft Cicom d.o.o.

10:10 - 11:10

Značaj UX dizajna u razvoju proizvoda

UX nije samo alat za pisanje analiza već obuhvaća cijelo korisničko putovanje, od istraživanja korisnika i konkurencije, prijedloga funkcionalnog dijela rješenja problema, dizajna tog rješenja te u konačnici provjere zadovoljstva. Tijekom ovog predavanja prikazat ćemo kako izgleda proces UX dizajna, u čemu je UX različit od UI-a te ćemo prikazati kako metode UX-a mogu biti iznimno koristan alat svim razinama.

Predavači: Marina Dodig, viši tester programa, Libusoft Cicom d.o.o.

                  Tomislav Povoljnjak, analitičar, Libusoft Cicom d.o.o.

                  Andrea Perković, mlađi analitičar, Libusoft Cicom d.o.o.

                  Vedran Padovan, voditelj Odjela uredskog poslovanja i platforme Otvoreno, Libusoft Cicom d.o.o.

11:10 - 11:15

Pauza

11:15 - 11:45

SQL Server Magic

Za Deadlock je potrebno dvoje. No, može li Deadlock nastati sa samo jednim retkom jedne tablice i bez ikakvih transakcija? Može li računalo pogrešno zbrojiti podatke? Ovo je priča kroz demo. Smisao joj nije samo zabava već dublje razumijevanje u kojem ćemo doći do odgovora na pitanja zašto dolazi do tih situacija i kako ih riješiti.

Predavač: Vedran Kesegić, Microsoft Certified Master – SQL Server i konzultant, DataMaster d.o.o.

11:45 - 12:25

Docker 101

Naša prezentacija “Docker 101” vaša je karta za uzbudljivo putovanje kroz osnove Docker tehnologije i Docker Composea, uz nekoliko zanimljivih primjera. Pridružite nam se dok otkrivamo tajne kontejnerizacije i odgovaramo na pitanje kako Docker može olakšati vaše putovanje kroz razvoj i implementaciju aplikacija. Bez obzira jeste li iskusni mornar ili tek učitelj plivanja, spremite se za jedinstveno iskustvo. Uz Docker vaše će aplikacije ploviti svijetom kao pravi kapetani – brzo, lako i bez turbulencija!

Predavač: Miljen Stanković, voditelj Sektora tehnologija, Libusoft Cicom d.o.o.

12:25 - 12:40

Pauza

12:40 - 13:10

LC Web Framework

Zamislite da svaki put kada nešto napravite, netko drugi to promijeni – zvuči poznato? Upravo zbog toga smo se odlučili razviti vlastiti LC web framework, a zadužen za to bio je jedan odabrani tim, spreman suočiti se s izazovom stvaranja reda iz kreativnog kaosa! Pridružite nam se da čujete kako smo iz ranih verzija TypeScripta i prvih koraka s Angularom 2 razvili robustan Framework koji danas s ponosom koristimo. Razotkrit ćemo kako smo uspjeli prilagoditi potpuno nove tehnologije našim iskusnim developerima i kako smo zajedno nadvladali izazove. Otkrijte kako nam Framework olakšava svakodnevni rad i potiče inovativnost unutar našeg tima.

Predavač: Ivan Pintar, voditelj Odjela razvoja tehnologija, Libusoft Cicom d.o.o.

13:10 - 13:40

Automatizacija na klik s Power Automate

Otkrijte kako Power Automate mijenja pravila igre u svijetu automatizacije! Na našem predavanju istražit ćemo kako ovaj alat omogućava jednostavno povezivanje aplikacija i automatiziranje poslovnih procesa bez dubokog IT znanja. Demonstrirat ćemo praktične primjere koji ilustriraju povećanje produktivnosti i smanjenje ručnih zadataka. Pridružite nam se i saznajte kako Power Automate može olakšati vaš radni dan, uz praktične demonstracije iz našeg poslovnog okruženja.

Predavači: Domagoj Zima, mlađi tester programa, Libusoft Cicom d.o.o.

                      Lucija Kurte, tester programa, Libusoft Cicom d.o.o.

13:40 - 14:40

Ručak i druženje

14:40 - 15:00

Multilanguage support – tips & tricks & lessons learned

Podrška za više jezika uvijek je bila važna za svaku aplikaciju, posebice u sredinama gdje je višejezičnost zapravo zakonski propisana norma. IN2 kroz nekoliko svojih produkata (INvest2, INsurance2) ima više od 30 godina praktičnog iskustva u implementaciji i održavanju takvih modula.

Predavač: Andrija Salamunić, voditelj poslovne vertikale u financijskom sektoru, IN2 Grupa

15:00 - 15:30

Cyber Caper: Ransomware, Social Engineering & globalni trendovi

Spremni ste za putovanje kroz cyber svijet prepun izazova i iznenađenja? Dobrodošli u Cyber Caper! Otkrijte kako se nositi s Ransomwareom, otrgnuti se iz mreže socijalnog inženjeringa i uhvatiti korak s globalnim trendovima u Cyber sigurnosti. Zabava i iznenađenja zajamčena, ali i važne lekcije koje će vam pomoći u zaštiti vaše digitalne oaze!

Predavači: Marko Gulan, konzultant za kibernetičku sigurnost

15:30 - 15:45

Dodjela diploma za pohađanje SQL akademije

15:45 - 17:00

Mario Kart Tournament i dodjela nagrada

Dvorana Tomislav, sekcija 2

10:10 - 10:40

Od brojeva do priča: Čarolija Jasper Reports izvješća

Zaronite s nama u svijet gdje podaci oživljavaju! Na ovom predavanju predstavit ćemo kako Jasper Reports transformira sirove podatke u jasna i vizualno privlačna izvješća. Od korištenja grupacija i varijabli do umijeća definiranja uvjetnih stilova i integracije subreportova, pokazat ćemo kako napraviti izvješća koja ne samo da informiraju, već i vizualno impresioniraju. Otkrijte kako suhoparne brojke mogu postati značajne priče koje mijenjaju poslovne odluke.

Predavač: Marin Maričević, mlađi razvojni programer, Libusoft Cicom d.o.o.

10:40 - 11:10

No-code razvojna platforma

Istražite kako automatizirana izgradnja cloud okoline može biti postignuta u samo 20uta. Ova no-code razvojna platforma omogućava brzo provizioniranje i upravljanje servisima zasnovanim na mikroservisnoj arhitekturi, nudeći korisnicima efikasnost bez presedana. Otkrijte kako jednostavno korelirati i vizualizirati podatke, nadzirati uređaje, te implementirati AI agente.

Predavač: Ivan Konjevod, izvršni direktor, Qubinetes

11:10 - 11:15

Pauza

11:15 - 11:35

LC GIS: Putovanje kroz svijet prostornih podataka

Zamislite da ste istraživači izgubljeni u labirintu podataka, a LC GIS je vaš pouzdani GPS koji vas vodi kroz prostorne labirinte! Ova prezentacija će vas uputiti u tajne arhitekture alata za manipulaciju i upravljanje prostornim podacima – od njihove izrade pa sve do brisanja! Pripremite se da se otisnete na avanturu kroz fascinantan svijet geografskih informacijskih sistema.

Predavač: Ivan Maričević, razvojni programer, Libusoft Cicom d.o.o.

11:35 - 12:05

Kako organizirati development tim

Korak natrag u prošlost, skok naprijed u budućnost! Pridružite nam se na putovanju kroz evoluciju organizacije razvojnih timova, istražujući načine kako smo nekada “ručno” upravljali projektima, uspoređujući to s modernim pristupima te otkrivajući kako se prilagoditi i uspjeti u dinamičnom svijetu razvoja softvera. Saznajte kako su inovativni pristupi i tehnologije transformirali način na koji radimo i vodimo timove te kako se možemo pripremiti za izazove koji dolaze. Jer u svijetu razvoja softvera, promjena je jedina konstanta!

Predavači: Bojan Buić, developer, IN2 Grupa

                   Sandra Ban, direktorica Sektora tehnologije i programiranja, Libusoft Cicom d.o.o.

12:05 - 12:25

SQL Search: Lov na skrivene objekte u bazi podataka

Znate li onaj osjećaj kada pokušavate pronaći iglu u plastu sijena? Slično je i s pretraživanjem baza podataka, samo što su u ovom slučaju “sijeno” podaci, a “igla” upravo ono što vam treba. Tijekom predavanja otkrit ćete kako ovaj alat za pretraživanje baza koristi inovativne metode za brzo lociranje podataka, uz kratki pregled ključnih dijelova koda koji čine sve to moguće. Donosimo dubinski uvid u SQL Search u “domaćoj radinosti”.

Predavač: Mario Berić, viši razvojni programer, Libusoft Cicom d.o.o.

12:25 - 12:40

Pauza

12:40 - 13:10

Upravljanje projektom – opcija ili nužnost?

Je li upravljanje projektima samo još jedan korporativni buzzword ili je ključno oružje u arsenalu svakog uspješnog tima? Pridružite nam se na predavanju na kojem ćemo raskrinkati mitove i otkriti prave razloge zbog kojih je dobro upravljanje projektima ne samo nužno, već i neizbježno u suvremenom poslovnom svijetu.  Uronite s nama u temelje PMI standarda i saznajte kako struktura i strategija mogu značajno poboljšati performanse vaših projekata. Od izrade Ganttovih dijagrama do rizika i upravljanja resursima, pokazat ćemo kako primjena provjerenih principa može transformirati vaše poslovne operacije.

Predavač: Matej Vrdoljak, voditelj Sektora implementacije, Libusoft Cicom d.o.o.

13:10 - 13:40

IIBA

Certificiranje za poslovne analitičare (IIBA) predstavlja sljedeći logični korak prilikom uplovljavanja u svijet poslovnih analiza. Istražit ćemo teme značajne za dublje razumijevanje poslovnih procesa, primjenjujući analitičke tehnike i alate kako bi efikasno identificirali i riješili poslovne izazove.

Predavač: Milan Orešković, voditelj Tima razvoja i viši analitičar, Libusoft Cicom d.o.o.

13:40 - 14:40

Ručak i druženje

14:40 - 15:10

Proxmox VE: Ovladajte virtualnim svijetom

MCS Cloud izvršava se koristeći Proxmox VE. Tijekom predavanja istražit ćemo ključne funkcionalnosti koje omogućuju učinkovitu virtualizaciju servera. Saznajte kako optimizirati resurse i osigurati visoku dostupnost vašeg IT okruženja. Pridružite se i otkrijte praktične primjere koji će vam pomoći da bolje iskoristite moć Proxmox VE.

Predavač: Damir Crnica, sistem administrator, MCS Grupa d.o.o

15:10 - 15:30

Implementacija active/pasive FortiGate clustera

Tražite siguran način da zaštitite vašu mrežu bez kompromisa na dostupnost? Otkrijte ključeve za uspješnu implementaciju active/passive FortiGate clustera na našem predavanju. Razjasnit ćemo kako ova konfiguracija može osigurati neprekidnu dostupnost usluga čak i u slučaju kvara na hardveru, dok istovremeno održava vrhunsku sigurnost. Dobit ćete uvid u najbolje prakse, uključujući podešavanje, održavanje i nadzor sistema. Ne propustite priliku da saznate kako maksimizirati pouzdanost i efikasnost vašeg sigurnosnog sistema s minimalnim downtimeom.

Predavač: Emanuel Nedić, sistem administrator, Libusoft Cicom d.o.o.