Objavljeno: 23.02.2018.

Gospodarenje nekretninama jedan je od aktualnih izazova svih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj. Gradska uprava u Samoboru odlučila je srediti stvari, a u dogledno vrijeme i svojim građanima omogućiti da aktivno prate i sudjeluju u tome. Ove je godine u suradnji s tvrtkom LIBUSOFT CICOM d.o.o. započela implementacija pametnog sustava Registar nekretnina Grada Samobora kao i PRLS metodologija upravljanja imovinom.

Sustav će omogućiti inventuru cjelokupne nepokretne imovine kojom Grad upravlja, analizu uspješnosti upravljanja te učinkovito izvještavanje kako za svakodnevne potrebe, potrebe državne revizije, usklađivanja dugotrajne imovine s registrom nekretnina tako i za pripremu izrade strategije upravljanja imovinom.

Budući investitori moći će na jednom mjestu dobiti potpune informacije o imovini i planovima za razvoj što će značiti veliku podršku lokalnom ekonomskom razvoju. Stavljanje u funkciju neiskorištene imovine te planiranje i učinkovitije korištenje postojeće imovine samo su neki od ciljeva ovog projekta.

Zahvaljujemo korisniku na kvalitetnoj pripremi projekta te očekujemo nastavak uspješne suradnje tijekom implementacije.