Uveden registar nekretnina u Gradu Opatija


Dana 14. siječnja 2013. godine u Gradu Opatija održana je radionica sa završnom prezentacijom uvođenja REGISTRA NEKRETNINA, što je rezultat osmomjesečnog intenzivnog rada LC konzultanata i deset članova Radnog tima. 

Na završnoj radionici za Kolegij gradonačelnika dan je kratki uvod PRLS metodologije, izvršena prezentacija REGISTRA NEKRETNINA i unesenih podataka, te iznesena zaključna razmatranja i daljni planovi. Provedbom ove faze projekta dani su odgovori na ključna pitanja: koliko imovina Grad Opatija ima i koliko ista vrijedi. 

Prezentaciju primjera iz REGISTRA NEKRETNINA prezentirali su članovi Radnog tima: Vjera Ljubanović – poslovni prostori, Iva Kalanj – stanovi i zemljišta, Biserka Čerina Barić  – sportski objekti, obrazovne i kulturne institucije,  te Viena Balen – javne površine i komunalna infrastruktura.

Najbolje ocjene za sam projekt dao je gradonačelnik g. Ivo Dujmić izjavljujući - Danas sam prosto fasciniran i vidim da je napravljen važan korak na čemu vam (LC-u) posebno zahvaljujem, pročelnicima koji su me nagovorili na ovaj projekt i suradnju s LIBUSOFT CICOM-om, a posebno djelatnicima članovima Radnog tima. Nije upitno kako dalje, dali ste nam alat i samo treba nastaviti po predloženom planu uz ažurno vođenje podataka u REGISTRU.

Više sam nego oduševljen i zapravo ste dali više nego što sam i očekivao. Ovo će biti i moja preporuka svim mojim kolegama gradonačelnicima da odmah krenu istim putem. Svaka kuna uložena u vas je opravdana i višestruko vraćena, pa smatram da smo svi skupa napravili izvrstan posao.

Zaključeno je da se za jednu od slijedećih sjednica Gradskog vijeća pripremi kratka prezentacija o modelu Upravljanja imovinom i REGISTRU NEKRETNINA Grada Opatije, te upriliči primjerena press konferencija.

Na kraju radionice svim članovima Radnog tima uručene su i odgovarajuće POTVRDE o sudjelovanju u projektu.


Isprintajte stranicu