LIBUSOFT CICOM d.o.o. nastavlja s kontinuiranom edukacijom na temu PROCJENA VRIJEDNOSTI NEKRETNINA vezano za primjenu Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina (NN 78/15) i pripadajućih Pravilnika. Povodom toga, u petak 24. veljače 2017., godine održali smo Specijalistički seminar Procjena vrijednosti nekretnina – Izvješća o tržištu nekretnina.

Ovaj seminar prvenstveno je bio namijenjen povjerenstvima i stručnim službama za procjenu vrijednosti nekretnina županija, velikih gradova i Grada Zagreba, te lokalnim samoupravama koje su prema dosadašnjim prijavama i anketama iskazale interes za sudjelovanje na ovakvim edukacijama.

LC gosti, gospodin Željko Uhlir, stalni sudski vještak za graditeljstvo i procjenu nekretnina i gospodin Branimir Majčica iz Gradskog ureda za imovinsko – pravne poslove i imovinu Grada Zagreba, te LC konzultanti, obradili su svojim prezentacijama temelje za procjenu vrijednosti nekretnina, procjene za potrebe JLP(R)S – analiza procjembenih elaborata. Tijekom prezentacija naglasak je bio na radu procjeniteljskih povjerenstava i stručnih službi.
Obradili smo godišnje izvještavanje kao zakonsku obvezu i važnost izvještavanja za korekcijske faktore i druge pokazatelje. Navedene su korisne upute za pripremanje izvješća o tržištu nekretnina te proces izvođenja nužnih podataka – indeksnih brojeva, kamatnih stopa na nekretnine i koeficijenata za prilagodbu.

Svi sudionici dobili su potvrde sudjelovanja te publikaciju "Priručnik za procjenu vrijednosti nekretnina" od autora gospode Uhlir i Majčica.