Regionalni specijalistički seminari - Novi zakon i izazovi u gospodarenju poljoprivrednim zemljištima


​Objavljeno: 26.01.2018.

Vlada RH je na prvoj sjednici u 2018. godini usvojila konačni prijedlog nacrta Zakona o poljoprivrednom zemljištu i uputila ga u saborsku proceduru. Cilj izrade i donošenja novog Zakona je smanjenje administrativnih zapreka u smislu potrebne dokumentacije za raspolaganje poljoprivrednim zemljištem kako bi se omogućio ostanak ljudi, pogotovo mlađe populacije u ruralnim područjima, okrupnjavanje zemljišta, stavljanje u funkciju zapuštenog poljoprivrednog zemljišta i državnog poljoprivrednog zemljišta koje nije u funkciji poljoprivredne proizvodnje. 

Raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem, nakon 4 godine centralnog raspolaganja kroz Agenciju za poljoprivredno zemljište, vraća se u nadležnost jedinica lokalne samouprave kroz osnovni akt raspolaganja zvan Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države.

Kako bi općine i gradovi učinkovito raspolagale državnim poljoprivrednim zemljištem na njihovom području, za sve zainteresirane korisnike, tvrtke LIBUSOFT CICOM d.o.o. i Agrodet d.o.o. organiziraju regionalne specijalističke seminare na temu Novi zakon i izazovi u gospodarenju poljoprivrednim zemljištem.

Regionalni seminari će se održati prema slijedećem rasporedu: Predviđeno trajanje regionalnih seminara je od 09:00 sati do 15:00 sati.

Na seminarima će biti prezentiran konačan prijedlog Zakona o poljoprivrednom zemljištu, aplikacija za učinkovito gospodarenje poljoprivrednim zemljištem kao i niz konzultantskih usluga koje omogućavaju brže, učinkovitije i lakše raspolaganje poljoprivrednim zemljištem.

Na seminaru ćemo dati i odgovore na trenutno aktualna pitanja: Detaljan program rada možete pogledati OVDJE.
NAPOMENA:

Kotizacija za regionalne specijalističke seminare iznosi 400,00 kn + PDV po sudioniku. U kotizaciju su uključeni radni materijali te konzumacija jela i pića. 

Prijave se vrše najkasnije do 28.02.2018. godine u 12:00 sati putem priložene PRIJAVNICE koja je aktivna do krajnjeg roka za prijavu ili do ispunjenja termina. 

Kotizaciju za sudjelovanje molimo uplatite zaključno s 20.02.2018. godine na račun tvrtke LIBUSOFT CICOM d.o.o. IBAN HR4123600001101337826, a potvrdu o uplati molimo pošaljite na fax broj 01/6599-513 ili na e-mail prodaja@spi.hr. Pod model plaćanja navesti 00 35146-OIB korisnika.

Postojeći LC korisnici kotizaciju mogu uplatiti i nakon održanog  regionalnog seminara.

U slučaju otkazivanja prijave, molimo obavijestite nas putem e-maila prodaja@spi.hr. Za otkazivanje prijava do 20.02.2018. godine vraćamo već uplaćenu kotizaciju. Za odjave nakon 20.02.2018. izvršit ćemo povrat 50% iznosa uplaćene kotizacije. U slučaju nedolaska a ne otkazivanja prijave naplaćujemo puni iznos kotizacije.


Isprintajte stranicu