Prva LC komponenta otvorenog kôda


Globalni trend u razvoju softvera unazad nekoliko godina je korištenje softvera otvorenog koda u razvoju aplikacija te davanja svojeg koda na slobodno korištenje drugima.

Pod pojmom softvera otvorenog koda podrazumijeva se da je izvorni kod dostupan svim korisnicima koji ga mogu koristiti, mijenjati i poboljšavati njegov sadržaj. Osnovna ideja softvera otvorenog koda nije izrađivanje besplatnih softvera nego izrađivanje visokokvalitetnih softvera i izbjegavanje izrade komponenti uvijek nanovo, ako iste već negdje postoje.

Kako je naša tvrtka uvijek korak ispred, softver otvorenog koda intenzivno koristimo nekoliko godina u razvoju naših aplikacija, a sad smo po prvi put napravili komponentu koju smo i učinili dostupnom na korištenje i drugim programerima, čime se priključujemo spomenutom globalnom trendu.
 
Kako nismo uspjeli pronaći adekvatnu Angular komponentu otvorenog koda za odabir datuma i vremena (kalendar) na Internetu, napravili smo svoju komponentu koju smo razvili za potrebe novog web sučelja za naše aplikacije, a navedena komponenta će se koristiti u aplikaciji 110 – Blagajna koja će našim korisnicima biti dostupna s verzijom LC SPI v6.50.

U nastavku vam donosimo prikaz spomenute komponente:
 

Kontrola lc-datepicker dostupna je na našim NPM i GitHub repozitorijima pa klikom na linkove možete vidjeti prvu LC komponentu otvorenog koda.


Isprintajte stranicu
25.05.2018
10. LC Technology day 2018
Sprema se naš najdraži događaj - LC Technology Day!
Ove godine cijeli događaj održat će se u Karting Areni Zagreb. To ni za što nemojte propustiti. Juriti ćemo ponovno... i to kroz zanimljive radionice, kratka predavanja i dinamične diskusije.
Saznajte više
25.05.2018
Specijalistički seminar – Prisilna naplata gradskih i općinskih prihoda
Specijalistički seminar – Prisilna naplata gradskih i općinskih prihoda koji se odnosi na temu naplate gradskih i općinskih prihoda. Naglasak smo stavili na različite radne i operativne procese koji prethode ili slijede postupcima naplate ili otpisa različitih potraživanja, odnosno koji su od odlučnog utjecaja na učinkovitost takvih postupaka i pravilnog evidentiranja prihoda. 

Seminar će se održati u Hotelu Panorama u Zagrebu od 9:30 do 15:00 sati, a program seminara i prijavnicu potražite OVDJE.
Saznajte više