Predaja financijskih izvještaja neprofitnih organizacija


​Bliže se rokovi za predaju financijskih izvještaja neprofitnih organizacija za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2017. godine.

Financijske izvještaje predaju: Financijski izvještaji koji se sastavljaju za razdoblje 01. siječnja do 30. lipnja su Izvještaj o prihodima i rashodima na obrascu PRRAS-NPF. Rok za predaju financijskog izvještaja je 30. srpnja 2017. godine. Financijski izvještaj predaje se FINA-i.

Neprofitne organizacije koje ranijih godina nisu predale financijske izvještaje, a imale su obvezu, iste ne mogu naknadno predati. Navedene izvještaje su dužni napraviti i čuvati u svojoj arhivi.

Od 01. siječnja 2017. godine neprofitna organizacija koja u prethodnoj godini nije ostvarila prihode od gospodarske djelatnosti veće od 230.000,00 kn i pritom ne ostvaruje više od 50% ukupnih prihoda od gospodarske djelatnosti, porez na dobit može plaćati u paušalnom iznosu. Što znači da neprofitna organizacija koja zadovoljava uvjete za vođenje jednostavnog knjigovodstva, a obavlja gospodarsku djelatnost više nije dužna voditi dvojno knjigovodstvo.

VAŽNO! Izmjene i dopune Pravilnika o izvještavanju u neprofitnom računovodstvu i Registru neprofitnih organizacija (NN br. 31/15) u postupku su objave u Narodnim novinama. Ovim izmjenama i dopunama ukidaju se skraćeni izvještaji o prihodima i rashodima na obrascu S-PR-RAS-NPF.


Isprintajte stranicu
25.05.2018
10. LC Technology day 2018
Sprema se naš najdraži događaj - LC Technology Day!
Ove godine cijeli događaj održat će se u Karting Areni Zagreb. To ni za što nemojte propustiti. Juriti ćemo ponovno... i to kroz zanimljive radionice, kratka predavanja i dinamične diskusije.
Saznajte više
25.05.2018
Specijalistički seminar – Prisilna naplata gradskih i općinskih prihoda
Specijalistički seminar – Prisilna naplata gradskih i općinskih prihoda koji se odnosi na temu naplate gradskih i općinskih prihoda. Naglasak smo stavili na različite radne i operativne procese koji prethode ili slijede postupcima naplate ili otpisa različitih potraživanja, odnosno koji su od odlučnog utjecaja na učinkovitost takvih postupaka i pravilnog evidentiranja prihoda. 

Seminar će se održati u Hotelu Panorama u Zagrebu od 9:30 do 15:00 sati, a program seminara i prijavnicu potražite OVDJE.
Saznajte više