Napredna obuka - GeoKOMIS – projekt sređivanja i ažuriranja matičnih podataka lokacija objekata komunalne naknade


Poštovani korisnici, kako bismo Vam pokazali kako na učinkovit način srediti i ažurirati matične podatke lokacija objekata komunlane naknade te na taj način povećati prihode u proračunu, naši konzultanti su za Vas pripremili radionicu napredne obuke pod nazivom GeoKOMIS – projekt sređivanja i ažuriranja matičnih podataka lokacija objekata komunalne naknade.

Projekt GeoKOMIS zamišljen je kao postupak sveobuhvatne analize i ažuriranja matičnih podataka lokacija korisnika te uvođenje novog sustava održavanja matičnih podataka. Radionica napredne obuke detaljno prolazi svaku od faza projekta GeoKOMIS, prikazuje način rada i rješavanja specifičnih problema unutar svake faze projekta koje smo susreli kod korisnika i daje završnu analizu podataka prije i poslije projekta te zaključak. Na kraju radionice korisnici će imati mogućnost postaviti pitanja iz vlastitog iskustva u radu te zajedničkom diskusijom doći do zaključka kako kvalitetni matični podaci korisnika imaju veliki utjecaj na učinkovitost rada službi što u konačnici za posljedicu ima povećanje prihoda u proračunu.

Cilj radionice je pokazati korisnicima na koji način se analizira trenutno stanje matičnih podataka, povećava kvaliteta podataka, pronalazi nove podatke iz javno dostupnih izvora i uključuje ih u proces ažuriranja te uvodi pojam središnje baze matičnih podataka u svakodnevni rad korisnika.

Radionica je namijenjena jedinicama lokalne samouprave koji u svojoj nadležnosti imaju naplatu komunalne i drugih naknada vezanih uz izgrađene građevine te komunalnim tvrtkama.

Datum održavanja radionice je 31.03.2015. u LC edukativnom centru u Zagrebu. Planirano trajanje radionice je od 10:00 do 15:00 sati.

Predviđeni program rada radionice je:​
 1. Registracija sudionika
 2. Općenito o projektu GeoKOMIS
  • Uvodno o komunalnoj naknadi i podacima koji sudjeluju u izračunu
  • Ciljevi projekta GeoKOMIS
  • Faze i koraci projekta
  • Informatička podrška u projektu
  • Nabava podataka adresnog modela Registra prostornih jedinica - DGU
 3. I. Faza projekta GeoKOMIS – analiza postojećih podataka korisnika
  • Analiza podataka lokacija objekta komunalne naknade
  • Usporedba s podacima Registra prostornih jedinica – DGU
  • Izrada standarda matičnih podataka lokacija korisnika
 4. II. Faza projekta GeoKOMIS – sređivanje postojećih podataka korisnika
  • Ažuriranje postojećih podataka korisnika pomoću podataka adresnog modela
 5. III. Faza projekta GeoKOMIS – terensko prikupljanje i ažuriranje novih podataka
  • Terensko prikupljanje podataka (samostalno ili pomoću vanjske tvrtke)
  • Kontrola i ažuriranje podataka u KOMIS-u
  • Izrada rješenja o komunalnoj naknadi i zaduživanje korisnika
 6. IV. Faza projekta GeoKOMIS – održavanje matičnih podataka
  • Analiza podataka prije-poslije
  • Održavanje podataka - uvođenje središnje baze matičnih podataka
 7. Zaključak
 8. Pitanja i odgovori
 9. Završetak radionice

NAPOMENA:

Cijena napredne radionice za jedan dan je 560,00 kn + PDV (700,00 kn s uključenim popustom od 20%) po sudioniku/radionici. Plaćanje se vrši po ispostavljenom računu nakon održane napredne obuke – radionice.

Premium korisnici prema Općim uvjetima poslovanja, usluga 21., imaju pravo na besplatne napredne obuke – radionice za neograničen broj korisnika. 

Ukoliko se odlučite sudjelovati na radionici, molimo Vas da najkasnije do 25.03.2015. godine u 12:00 sati  izvršite prijavu sudionika putem priložene PRIJAVNICE. Prijaviti se možete isključivo putem web-a (priložene PRIJAVNICE).

Napomena: obzirom da je broj sudionika ograničen, u slučaju prijave za sudjelovanje a ne pojavljivanja i neotkazivanja u minimalnom roku od 48 sati, naplaćuje se kotizacija u punom iznosu.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na telefon 01/6599-555 ili e-mail info@spi.hr.


Isprintajte stranicu