Dana 14. travnja 2015. godine, naša tvrtka je potvrdila uspješnu primjenu sustava upravljanja sigurnošću informacija u svom radnom okruženju. Nadzorni  audit je provela tvrtka SGS Adriatica d.o.o. i potvrdila da sustav upravljanja sigurnošću informacija u našoj tvrtci odgovara zahtjevima međunarodne norme ISO 27001. Također ove godine je izvršena tranzicija norme ISO 27001:2005 na normu ISO 27001:2013.

Ovime certifikatom LIBUSOFT CICOM d.o.o. se pridružio malobrojnoj skupini tvrtki i organizacija koji su potvrdili da s podacima i informacija kojima raspolažu upravljaju na siguran način, poštujući sve najmodernije tehničko-tehnološke zahtjeve i važeću zakonsku regulativu.

Standard ISO 27001:2013 je usmjeren na zaštitu povjerljivosti, cjelovitosti i raspoloživosti podataka, a što se postiže prepoznavanjem potencijalnih izvora opasnosti za podatke (procjena rizika), te definiranjem postupaka za sprečavanje nastanka problema zaštite podataka (upravljanje rizikom).

Ovim certifikatom smo uspostavili:

  • uvođenje kulture sigurnosti unutar organizacije;
  • utvrđivanje kritičnih područja putem analize rizika;
  • utvrđivanje organizacijske strukture za trajno usavršavanje sistem
  • raspolaganje  elementom  više za unaprjeđenje  kredibiliteta  kompanije unutar  i  izvan nje
  • zajedničko  gledanje  na  pravne  i tehnološke  probleme  koji se  odnose  na  upravljanje sigurnošću podataka.

Više informacija o Sustava upravljanja informacijskom sigurnošću prema zahtjevima norme ISO 27001:2013 možete pogledati OVDJE.