LC nositelj projekta Upravljanje imovinom u Splitsko-dalmatinskoj županiji


Objavljeno 08. 06. 2018.

U velikoj dvorani FESB-a u Splitu, održan je u četvrtak, 07. lipnja 2018. sastanak više od 120 ravnatelja srednjih i osnovnih škola. Skup je održan povodom provođenja projekta upravljanja imovinom SDŽ, kojega je LIBUSOFT CICOM glavni nositelj.
 

 
Župan Blaženo Boban, kao voditelj Radnog tima za upravljanje imovinom SDŽ, istakao je važnost ovoga projekta za županiju, posebno u trenutku kada su otvorene mogućnosti za povlačenje bespovratnih sredstava iz EU fondova. No, da bi se takvim projektima moglo pristupiti nužno je srediti stanje nekretnina županije. Potrebno je revitalizirati 153 napuštene škole jer su važan znak povratka života za sredine u kojima se nalaze. Za 41 školu nisu sređeni imovinsko-pravni odnosi, a za manji dio potrebno je do 30.06.2018. podnijeti i zahtjeve za legalizaciju.
Ovo je bio jedan u nizu sastanaka i radionica na kojima se detaljno prolazi problematika upravljanja imovinom, u koje će biti uključene sve ustanove županije i sva imovina, a prije svega nekretnine. Prema riječima zamjenice voditelja Radnog tima, gđe Anamarije Bralić, županija se mora ponašati manirama 'dobrog gospodara' pa u tom smislu i znati koliko ima imovine, u kakvoj je stanju i koliko vrijedi. Zapravo, kao što sami sve znamo o svojoj privatnoj imovini, po istom bi principu trebao biti i odnos prema javnoj.
U nastavku sastanku konzultanti LC-a, Rade Ignjatović i Mladen Kolarek, predstavili su PRLS model upravljanja imovinom i već inicijalno formirani REGISTAR NEKRETNINA SDŽ, a kolega Kristijan Ljutić, iz partnerske tvrtke 4D-MONITORING, prezentirao je detaljnu snimku nekretnina Srednje tehničke prometne škole Split, kao pilot projekt.
Uz naglasak pročelnika Damira Gabrića i Tomislava Đonlića, o važnosti projekta, za nastavak rada ravnatelji su dobili upute za popunjavanje obrazaca o nekretninama svojih škola i rok od 30 dana za dostavu istih Radnom timu na daljnju obradu i ažuriranje REGISTRA NEKRETNINA.
   
  

 


Isprintajte stranicu