LC eRačun


LC eRačun Elektronički račun više nije stvar izbora. Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi propisuje obvezu zaprimanja eRačuna u postupcima javne nabave od 1. prosinca 2018., a obvezu izdavanja eRačuna od 1. srpnja 2019. godine. To je zapravo dobra vijest jer budućnost donosi digitalnu transformaciju svih procesa. Uvođenjem eRačuna osjetno će se uštedjeti sredstava, resursa i vremena. Brzina i činjenica da je eRačun, pohranjen u elektroničku arhivu, uvijek dostupan najvažnije su prednosti. eRačun se ne može zagubiti, a stopa dostave eRačuna je 100%. 
To ste znali, zar ne?

Što je eRačun, a što nije?
Elektronički račun najzastupljeniji je elektronički dokument u cijelom svijetu i zato ga mnogi smatraju okosnicom digitalne transformacije. Jedino račun izdan, prenijet i zaprimljen u strukturiranom elektroničkom formatu, koji omogućuje njegovu automatsku i strojnu obradu, jest eRačun. Sve ostalo su samo računi.

Kako do eRačuna? 
Nova je zakonska obveza donesena na temelju europske norme s ciljem da potakne i ubrza procese međutrgovinske razmjene zemalja članica EU što će omogućiti i potpunu transparentnost fiskalnog učinka u javnoj nabavi. 
Ususret zakonskim obvezama i digitalnoj transformaciji kao pokretaču modernog gospodarstva, LC već ima rješenje koje do eRačuna vodi najkraćim putem.

LC eRačun
Integrirana usluga koja pruža brzu i adekvatnu implementaciju eRačuna u vaš Sustav poslovnih informacija:  Uz LC eRačun:Prednosti eRačuna 
eRačun omogućuje bržu i efikasniju obradu ulaznih računa. Na taj način se stječu operativne i strateške prednosti: 

Za naručitelje: Za dobavljače: Za voditelje projekata:


Isprintajte stranicu