Konzultantska radionica - Procjena vrijednosti nekretnina


Uvažavajući potrebe stalne edukacije stručne javnosti i rasprave oko eventualnih dvojbi, u petak 04. studenog organizirali smo cjelodnevnu konzultantsku radionicu na temu PROCJENA VRIJEDNOSTI NEKRETNINA - praktična provedba Zakona i Pravilnika.

Ova konzultantska radionica bila je namijenjena prvenstveno povjerenstvima i administrativno tehničkim službama za procjenu vrijednosti nekretnina u JLP(R)S županija i velikih gradova, te samoupravama koje su prema dosadašnjim prijavama i anketama iskazale veliki interes za sudjelovanje na ovom događanju u studenom.

Kroz temelje za procjenu vrijednosti nekretnina proveo nas je gsp Uhlir, te je prvi blok predavanja nastavio gsp Majčica s objašnjenjem koja je uloga i važnost procjeniteljskih povjerenstava. Pred 30-tak sudionika obradili smo koristi JLP(R)S-a kod evaluacije podataka i rada procjeniteljskog povjerenstva te koje usluge pružaju stručne službe procjeniteljskih povjerenstava, s raščlambom usluga prema lokalnom gospodarstvu i prema građanima, a i JLP(R)S-ima.
U sljedećem bloku predavanja prošli smo kroz​ plan približnih vrijednosti, vođenje, evaluacija i izdavanje podataka, a veliki dio prezentacije posvetili smo procjenama za potrebe JLP(R)S uz propisane metode vrednovanja (analiza proc.elaborata) i uz posebne postupke vrednovanja.

Dinamična i korisna predavanja završila su podjelom potvrda ​o sudjelovanju na edukaciji.

​Zahvaljujemo sudionicima na suradnji!

Na e-mail adrese sudionika bit će proslijeđeni materijali s predavanja.

 


Isprintajte stranicu