JOPPD - novi zakonski obrazac od 01.01.2014.


Prema Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dohodak (Nar. nov., br. 79/13.) obrazac JOPPD - Izvješće o primicima, porezu na dohodak i prirezu te doprinosima za obvezna osiguranja uvodi se od 1. siječnja 2014. godine. Novi obrazac zamijenit će dosadašnje obrasce ID, IDD, IDD-1, ID-1, IP i R-Sm. Obzirom da JOPPD obrazac mora sadržavati sve primitke koji se isplaćuju fizičkim osobama LC je kroz SPI sustav omogućio automatsko punjenje JOPPD obrasca iz LC aplikacija (110 – Blagajna, 150 – Obračun plaća i naknada,153 – Ispis virmana, 204 – Putni nalozi, 212 – Evidencija socijalne skrbi, 951 - Obračun naknade ovlaštenom predstavniku) koje u sebi sadržavaju isplate fizičkim osobama.

JOPPD obrazac donosi nam velike zakonske promjene u dosadašnjem načinu rada. Kako bismo se na vrijeme pripremili i upoznali naše korisnike za zakonskim novostima, pripremili smo za Vas tijekom prosinca čak 13 radionica napredne obuke sa konkretnom demonstracijom rada sa JOPPD obrascem kroz SPI sustav, koje se održavaju u svim regijama Hrvatske.

VAŽNA NAPOMENA: Svim korisnicima koji su obveznici novog JOPPD obrazca tijekom listopada bila je upućena anketa vezana uz JOPPD obrazac temeljem koje bi se svaki korisnik na vrijeme pripremio za rad kroz SPI aplikacije prema novom zakonskom obrazcu. Ovim putem molimo sve korisnike koji se nisu očitovali na anketu da to hitno učine kako bismo mogli planirati konačna podešavanja aplikacija koje su vezane za JOPPD obrazac.


Isprintajte stranicu