Bili smo na 5. Zagreb Connect


Bili smo na 5. startup konferenciji Zagreb Connect održanoj 5. prosinca u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma. LC je tvrtka koja pokazuje veliko zanimanje za nove ideje i entuzijastične mlade ljude pa, logično, ovaj skup nije mogao proći bez nas.
Konferencija je okupila više od 400 sudionika i vrhunskih startup stručnjaka. Glavne teme konferencije bili su pre-seed investicije i ulaganja u ranim razvojnim fazama startupa. Zanimljiva su bila iskustva domaćih startupa čiji su proizvodi osvojili globalno tržište, a najviše pažnje privukli su govornici Motti Peer, Co-CEO Blonde 20 iz Izraela, Roberto Kutić, COO tvrtke Infobip  iz Vodnjana, i Jeffery Becker, IBM Watson Dana&AI iz Češke.

Na konferenciji je održano i finale Startup Factory na kojem se 17 timova natjecalo za ukupno 860.000 kuna. Oni su, tijekom posljednja dva mjeseca, u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) razvijali svoje tehnološke ideje.
Po 160.000 kuna osvojili su Omolab, Wingo, Zebra Cross, Startowave  i Makabi. Najboljim pitchem proglašen je startup Silver monitor, nagrađen sa 60.000 kuna. To je pametna narukvica i softverska platforma za praćenje zdravlja starijih.

Na ovogodišnjem Zagreb Connectu bilo je riječi o najnovijim trendovima na tržištu i kako lokalnu tvrtku pretvoriti u globalnu. Zagreb Connect otvorila je dr. sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Zagreba, koja je naglasila da je i Grad Zagreb osigurao potrebnu infrastrukturu i značajan dio financijskih sredstava za razvoj startupa. Pokretanjem Zagreb Connecta prije pet godina i prije tri godine Startup Factory, predakceleracijskog programa, Zagreb je postao važna europska točka za startupe. Konferenciji je prisustvovala i Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša koja je izjavila da je ovo dosad sadržajno najbolja konferencija Zagreb Connecta.
 


Isprintajte stranicu