Registrirajte se Prijava
NOVOSTI
UPRAVLJANJE IMOVINOM U BiH

07.12.2012.

Od 28. do 30.11.2012. godine u Sarajevu, hotel HOLLYWOOD na Ilidži održane su radionice 'UPRAVLJANJE IMOVINOM JLS U BiH' za I. i II. grupu, a od 05. do 07.12.2012. u Bihaću za III. i IV. grupu učesnika. Organizator radionica bio je UNDP a treneri LC konzultanti i konzultanti iz razvojne agencije EDA.

Na radionicama je sudjelovalo oko 30 jedinica lokalne samouprave iz FBiH i RS, s preko 70 učesnika odnosno polaznika. Prema pripremljenim materijalima obrađeno je niz zanimljivih tema: postojeći pravni okvir u BiH, prakse upravljanja imovinom JLS u BiH i regiji, suvremene (PRLS) metodologije upravljanja imovinom JLS, inventura imovine i REGISTAR NEKRETNINA, procjena vrijednosti imovine, aktivnosti za povećanje prihoda od imovine, organizacija službi unutar JLS za upravljanje imovinom, izvještavanje o imovini i dugoročo planiranje, geografski informacijski sustav (GIS) i upravljanje imovinom, te koraci u organizaciji promjena na upravljanju imovinom JLS.
Iznesena iskustva polaznika i trenera potaknula su kvalitetnu raspravu i živost na radionicama. Odlične ocjene koje su dali polaznici kroz evaluacijski upitnik znak su da su teme, trenerski radi, kao i sama organizacija odlično odrađeni i da se uz primjenu danih preporuka može doći do znatnog unapređenja upravljanja imovinom JLS u BiH unatoč nizu pravnih problema koji proizlaze iz postojećeg pravnog okvira.

 

 

 

 PODRŠKA ZA SPI KORISNIKE

 Copyright (c) LIBUSOFT CICOM d.o.o. Uvjeti uporabe  ·  Izjava o privatnosti