Registrirajte se Prijava
  
SASTAVLJANJE I PREDAJA IZJAVE O FISKALNOJ ODGOVORNOSTI

 10.01.2013.

Kao što već znate, od  01. siječnja 2012. godine u primjeni je Zakon o fiskalnoj odgovornosti. Na temelju Zakona o fiskalnoj odgovornosti (NN. br. 139/2010.), Vlada Republike Hrvatske donijela je Uredbu o sastavljanju i predaji Izjave o fiskalnoj odgovornosti i izvještaja o primjeni fiskalnih pravila (NN.br. 78/2011.).

Izjavom se potvrđuje zakonito, namjensko i svrhovito korištenje sredstava te učinkovito i djelotvorno funkcioniranje sustava financijskog upravljanja i kontrole u okviru sustava utvrđenih proračunom, odnosno financijskim planom. Izjava se sastavlja na temelju Upitnika o fiskalnoj odgovornosti koji je sastavni dio donesene Uredbe, raspoloživih informacija o radu, rezultata rada unutarnje i vanjske revizije te vlastite procjene.

Kako bi Vam olakšali ispunjavanje Upitnika, sastavljanje Izjave te eventualni Plan otklanjanja slabosti i nepravilnosti donosimo Vam niz dokumenata koji bi vam trebali pomoći u sastavljanju i predaji Izjave o fiskalnoj odgovornosti.

Ukoliko smatrate da Vam treba dodatna pomoć, za Vas smo organizirali i Konzultantske radionice Sastavljanje i predaja Izjave o fiskalnoj odgovornosti koje će se održavati krajem siječnja i početkom veljače 2013. godine. Više informacija o radionici možete pronaći OVDJE.

 

DOKUMENTI:

 

Copyright (c) LIBUSOFT CICOM d.o.o. Uvjeti uporabe  ·  Izjava o privatnosti