Registrirajte se Prijava
  
Doprinos za zdravstveno osiguranje sa 15% smanjuje se na 13%

27.4.2012.

Sukladno smanjenju doprinosa za zdravstveno osiguranje koje se počinje koristiti od 1.5.2012., te u skladu s donošenjem Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći,  primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa temeljem radnog odnosa donosimo Vam potrebne informacije o tim novostima.

Smanjenje doprinosa za zdravstveno osiguranje od 01.05.2012. sa 15% na 13% od kad se primjenjuje i na što se odnosi pogledajte ovdje.

U najavi je i kontrola plaćanja doprinosa pri isplati plaće koja je upućena na sjednicu Vlade RH, a donesena je Uredba o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći,  primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa temeljem radnog odnosa. Uredba je objavljena na stranicama Ministarstva financija, a osnovna pojašnjenja nalaze se u Izvještaju sa seminara vezano uz Primjenu nove Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa.

Ovim putem također obavještavamo sve naše korisnike da trenutno radimo na pripremi rješenja za Uredbu o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa temeljem radnog odnosa. Čim rješenje bude spremno, objavit ćemo ga na našoj web stranici.

Copyright (c) LIBUSOFT CICOM d.o.o. Uvjeti uporabe  ·  Izjava o privatnosti