Registrirajte se Prijava
  
OBAVEZA RADA U SKLADU SA SVIM ODREDBAMA PRAVILNIKA O PRORAČUNSKIM KLASIFIKACIJAMA
Poštovani,
 
na nedavno održanom sastanku s djelatnicima Ministarstva financija s kojima blisko surađujemo prilikom usklađenja aplikacija sa odredbama Zakona i Pravilnika, ukazano nam je da više ne smijemo omogućavati korisnicima aplikacije 147 – Računovodstvo proračuna rad "na stari način" koji nije u potpunosti usklađen sa svim odredbama Pravilnika o proračunskim klasifikacijama.
 
Stoga Vas molimo da obratite pažnju na tekst koji slijedi i na vrijeme poduzmete nužne korake.

Od početka 2012. godine više neće biti moguća izrada Plana proračuna/Financijskog plana ukoliko u potpunosti ne prati odredbe Pravilnika o proračunskim klasifikacijama koji je na snazi od 2007. godine, odnosno novog Pravilnika o proračunskim klasifikacijama koji je stupio na snagu 2010. godine.
 
To znači da Plan proračuna/Financijski plan za razdoblje 2012 – 2014 treba sadržavati svih 6 proračunskih klasifikacija (na dijelu rashoda) i obavezno Organizacijsku klasifikaciju i Izvore financiranja na prihodovnoj strani, a sve mora sadržavati elemente i biti šifarski označeno na način propisan Pravilnikom.
 
Također podsjećamo da prema Zakonu o proračunu donosite Plan proračuna/Financijski plan na 3. razini ekonomske razine (razina podskupine), a izvršavanje pratite na 4. razini (razina odjeljka). Kako bi bilo moguće praćenje izvršenja na odgovarajućoj razini, u aplikaciji 147 – Računovodstvo proračuna, potrebno je unijeti stavke plana na 4. razini (razina odjeljka).

Izvještaji za predaju tijelu na usvajanje, bit će predani na razini koja je propisana samim Zakonom, ovisno o godini na koju se odnosi (razina podskupine za slijedeću i skupine za projekcije).
 
Ukoliko vam nešto iz ove obavijesti nije bilo jasno ili trebate pomoć, molimo Vas da nas što prije kontaktirate.


Copyright (c) LIBUSOFT CICOM d.o.o. Uvjeti uporabe  ·  Izjava o privatnosti