Registrirajte se Prijava
Arhiva vijesti iz 2010.

24.12.2010.

Čestit Vam Božić i što uspješniju Novu godinu želi LIBUSOFT CICOM !

više...

09.12.2010.

Uz izniman odaziv i sudjelovanje preko pedeset polaznika, 08.12.2010. godine u hotel PANORAMI održana je još jedna odlična LC radionica. Okupili su se komunalci koji se bave predmetnom djelatnosti kao i predstavnici županija, gradova i općina.

više...

01.12.2010.

Uvažavajući novonastale uvjete obavljanja djelatnosti vodoopskrbe i odvodnje, sukladno zadnje objavljenim propisima, uočeno je niz problema i dilema na terenu, koje ćemo razmatrati na posebnoj radionici 08.12.2010. godine.

više...

01.12.2010.

Bliži se kraj godine i s njim redoviti posao otvaranja novih poslovnih godina u SPI aplikacijama i otvaranje financijskog početnog stanja. Molimo korisnike da planiraju ove poslove i da nam se što ranije jave kako bismo se mogli kvalitetno organizirati u njihovom izvršavanju.

Obrazac za prijavu datuma obavljanja ovih poslova možete pronaći OVDJE.

više...

23.11.2010.

Jučer se u OŠ Žrnovici održao sastanak predstavnika LC-a i djelatnika osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije. Na sastanku su ukratko predstavljena SPI informatička rješenja za osnovne škole, nakon čega je uslijedio neobavezni razgovor uz zakusku.

više...

22.11.2010.

Dana 18. studenog 2010. godine održana je 8. (zadnja) radionica na provedbi PRLS modela UPRAVLJANJA IMOVINOM. Na čelu Radnog tima od 7 članova bio je zamjenik gradonačelnika g. Veselko Mutavgjić. Provedbu modela vodili su naši konzultanti za PRLS model UPRAVLJANJA IMOVINOM.

više...

18.11.2010.

Tvrtka SGS ADRIATICA d.o.o. potvrdila je 15.11.2010. da sustav upravljanja kvalitetom u tvrtki LIBUSOFT CICOM d.o.o. u potpunosti odgovara zahtjevima norme ISO 9001:2008. Druga je to potvrda certifkata zaredom nakon njegovog dobivanja 2008. godine.

12.11.2010.

Jučer su se održala dva LC događanja organizirana na suprotnim krajevima lijepe naše. U Osijeku je održan treći regionalni seminar, a u Splitu smo se družili s ravnateljima splitskih osnovnih škola.

više...

11.11.2010.

Za one koji možda to ne znaju, LIBUSOFT CICOM je tvrtka koja je nastala kroz suradnju dviju tvrtki, LibuSoft i Cicom. Tvrtka Cicom je osnovana na današnji dan prije 18 godina pa tako danas obilježava svoju "punoljetnost", što ujedno znači i punoljetnost LC priče. Znamo da za to najviše možemo zahvaliti izvrsnoj suradnji s korisnicima i obećajemo da ćemo zajedno dočekati još puno naših rođendana te vam vam nastaviti biti na usluzi na najbolji mogući način.

više...

10.11.2010.

Drugi jesenski regionalni seminar održan je jučer u hotelu Diamant u Poreču. Uz predstavljanje novosti u LC-u u zadnjih godinu dana, opet se kvalitetno radilo u radionicama za proračunsko računovodstvo, salda konti, obračun plaća i KOMIS.

više...

04.11.2010.

Jučer se u hotelu Atrium u Splitu održao prvi od tri tradicionalna regionalna seminara koja organiziramo krajem godine nakon LC konferencije Panorama. Bio je to najveći regionalni seminar do sada s gotovo stotinu sudionika.

više...

02.11.2010

U prošlom tjednu (25.-29.10) održan je dio konzultantskih radionica za primjenu proračunskih klasifikacija, te godišnji obračun poreza pri zadnjoj plaći, a s obzirom da je interes vrlo visok, organizirat ćemo dodatne radionice u nadolazećim tjednima. Istovremeno, sutra će se održati prvi od tri regionalna seminara.

više...

29.10.2010.

Dana 28. listopada 2010. godine u Gradu Umagu započeta je provedba PRLS modela Upravljanja imovinom. Nakon uvodne prezentacije modela održana je prva od planiranih osam radionica. Više saznajte u nastavku članka i na stranicama Grada Umaga.

više...

22.10.2010.

U pripremi regionalnih seminara i stalnog kontakta s korisnicima iz Dalmacije, LC sudjeluje i na seminaru Udruge financijskih i računovodstvenih djelatnika koji se od  21.  do 23. listopada 2010. godine održava u hotelu SOLINE u Brelima. Na skupu se okupilo oko 150 sudionika a LC je imao prezentaciju u uvodnom djelu rada Udruge.

više...

19.10.2010.

Dana 15. listopada 2010. u Slavonskom Brodu odražana je jesenska tehnička radionica Udruge UPRAVITELJ na kojoj je LC sudjelovao kao sponzor i organizator. Članovi Udruge, tvrtke Upravitelji, opet su imali zanimljivih tema za obraditi, a glavna od njih je bila energetska učinkovitost zgrada.

Više možete saznati NA STRANICAMA UDRUGE.

 

19.10.2010.

U Zadru se 15. i 16.10.2010. održala konerencija II. Godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika - 48 sati Gradonačelnika na kojoj je među ostalima izlaganje imao i predsjednik Ivo Josipović. LC je na konferenciji sudjelovao u ulozi sponzora, a bilo nam je veliko zadovljstvo tamo susresti brojne naše korisnike.

više...

04.10.2010.

Prošlog četvrtka i petka održana je deseta LC konferencija u hotelu Panorama, veliko nam je zadovoljstvo objaviti da smo pripremom kvalitetnog programa rada i zanimljivim temama za radionice i predavanja uspkros svim objektivnim poteškoćama zbog trenutne gospodarske situacije uspjeli oboriti rekord posjećenosti.

Prvog dana LC konferencije imali smo više od 300, a drugog više od 400 sudionika koji su vrijedno radili na 15 radionica, ali se i lijepo zabavili na LC veselici u četvrtak navečer te nagradnoj igri na zatvaranju konferencije u petak.

Veliko veliko hvala svim sudionicima, a slike te materijale za preuzimanje s web ćete pronaći ovdje:

LC KONFERENCIJA PANORAMA 2010 - galerija i materijali

30.09.2010.

Sve pripreme su dovršene i za nekoliko sati počinje deseta LC KONFERENCIJA PANORAMA koja će biti dostojno obilježena najvećim brojem sudionika do sada - na današnjem predkonferencijskom danu okupit će se više od 300 osoba, a za sutra imamo više od 400 prijavljenih. Čeka nas još jedno zanimljivo i ugodno druženje pa da ne duljimo, vidimo se uskoro na Panorami!

16.09.2010.

Uz niz zanimljivih i korisnih radionoca koje su primarno namijenjene LC korisnicima, Panorama će opet uključivati otvorenu radionicu za župane i grado/načelnike - Rješenja za efikasniju samoupravu - na kojoj su dobrodošli čelnici svih JLP(R)S u RH, jer njen program je namijenjen upravo njima.

Kao posebnog gosta radionice najavljujemo g. Gorana Ješića, gradonačelnika Općine Inđija iz Vojvodine o kojem je nedavno pisao i Jutarnji list (nedjeljni jutarnji od 12.09. ovdje možete pogledati vrlo zanimljivu NASLOVNICU ČLANKA).

PROGRAM RADA radionice možete pronaći OVDJE. Kvalitetu programa prepoznale su i Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova i Udruge općina u Republici Hrvatskoj koje će svojim članovima preporučiti sudjelovanje.

02.09.2010.

Cijenjeni korisnici i, nadamo se, brojni gosti, ovorili smo prijave za ovogodišnju LC konferenciju PANORAMA 2010. Valja napomenti da se radi od desetom izdanju ovog našeg tradicionalnog druženja s korisnicima, tako da će ove godine biti zanimljivih detalja vezanih uz proslavu ovog lijepog jubileja. Kakvih? Dođite i saznajte!

Program rada i prijavnicu pronaći ćete NA OVOJ STRANICI.

24.08.2010.

I ove je godine Udruga Gradova RH uz nas u organizaciji naše tradicionalne konferencije koja će se održati u hotelu Panorama u Zagrebu 30.09. i 01.10.2010. Zbog vrlo zanimljivih i aktualnih tema koje će se na konferenciji obrađivati, Udruga Gradova će svim svojim članovima preporučiti sudjelovanje. Posjetite stranice Udruge Gradova i saznajte više.

13.08.2010.

Ovog tjedna Općina Cetingrad odlučila je postati korisnik LC konzultantske usluge provođenja postupaka javne nabave s obzirom da su naši djelatnici prošli specijalistički program naobrazbe za provođenje postupaka javne nabave i certificirani su sukladno Zakonu o javnoj nabavi.
 
Do kraja 2010. za Općinu Cetingrad ćemo provesti četiri natječaja za nabavu.
više...

30.07.2010.

Cijeneni korisnici, dovršena su sva testiranja i verzija SPI paketa 5.40 kreće u produkciju. Kao i obično, možete datoteku za nadogradnju preuzeti na ovoj stranici Podrška>Preuzimanje, a osim same nadogradnje, možete preuzeti i vodič za veriju 5.40 u kojem su opisane najveće i najzanimljivije novosti koje ova verzija donosi.

Nakon što preuzmete datoteku nadogradnje, molimo javite se Odjelu korisničke podrške radi instalacije.

 

20.07.2010.

Implementacija naših SPI programskih rješenja za vođenje proračuna u Općini Dugopolje realizirana je za manje od mjesec dana (od početka obuke pa do predaje polugodišnjih izvještaja). Intezivan rad Poslovnog centra LC DALMACIJA iz Splita, uz podršku ekipa iz sjedišta LC-a,  daju hvale vrijedne rezultate koje su i sami korisnici u svom radu osjetili.

više...

15.07.2010.

Primjenom LC metodologije učinkovite naplate potraživanja (SKIPER) u Općini Krnjak postignuti su osjetni rezultati o čemu piše i Večernji listi na svom web portalu.

Sama akcija započeta je prije oko dva mjeseca u suradnji s našim stalnim odvjetničkim uredom, te uz intenzivan rad i analizu podataka dužnika po raznim osnovama dugovanja (komunalna naknada, potrošnja vode, odvoz smeća).
više...

15.07.2010. 

Dana 08. srpnja 2010. godine održana je 8. (zadnja) radionica za provedbu PRLS modela UPRAVLJANJA IMOVINOM. Na čelu Radnog tima od 11 članova bio je gradonačelnik Tulio Demetlika, a provedbu modela vodili su naši konzultanti za upravljanje imovinom.

više...

14.07.2010.

Najveća novost verzije 5.40 sasvim sigurno je novi podsustav unutar SPI paketa - Uredsko poslovanje. Radi se o aplikaciji i skupu modula koji omogućavaju upravljanje dokumentima u skladu s novom Uredbom o uredskom poslovanju, ali i brojne druge pogodnosti u svakodnevnoj obradi predmeta i dokumenata. Osnovne informacije o aplikaciji i njenim sadašnjim i budućim modulima možete pronaći u nastavku članka.

više...

13.07.2010.

Cijenjeni korisnici i nadamo se brojni gosti, složili smo prvu verziju Programa rada za našu tradicionalnu konferenciju LC Panorama koja će se održati za nešto više od 2 mjeseca. Program će se do tada možda još malo nadopuniti, ali o većini sadržaja možete pročitati već sada.

PROGRAM RADA LC PANORAMA 2010

02.07.2010.

Od 01. lipnja 2010. na snazi je novi PRAVILNIK O SADRŽAJU VOĐENJA EVIDENCIJE O RADNICIMA (NN 66/10). Pravilnikom je propisan sadržaj 25 evidencija koje je obavezno voditi za svakog djelatnika. Ako tražite kvalitetno informatičko rješenje koje će vam pomoći u upravljanju ovim podacima o djelatnicima, ono već postoji unutar SPI paketa.

više...

28.06.2010.

S obzirom da je nova verzija SPI paketa u fazi završnog testiranja, najavljujemo njen skori izlazak, a ovim putem ćemo također najaviti i jednu od njenih novosti - mogućnost da korisnici sami ažuriraju stanje svojih licenci (npr. kad povećaju broj primatelja u plaćama ili broj radnih stanica za određenu aplikaciju).

više...

16.06.2010.

Danas je održana treća radionica za primjenu novih zakonskih propisa o oporezivanju plaća koji će se primjenjivati od 01.07.2010. Zbog važnosti tematike, odaziv je izvanredan, održat će se još dvije radionice ovaj tjedan u Zagrebu i zatim još jedna 28.06. te 29.06. u Umagu, za naše istarske korisnike.

više...

15.06.2010.

Gledajući malo unazad, zadnjih mjesec i pol dana, uistinu smo organizirali velik broj događanja. Nešto su bile stvari koje organiziramo redovito, ali bilo je tu i reakcija na novosti u zakonima koje su tražile izmjene u SPI programima, odnosno, nova znanja za njihovo korištenje u svakodnevnom poslovanju. U nastavku članka pogledajte što se sve događalo i što će se dogoditi u bliskoj budućnosti.

više...

01.06.2010.

Izmjenama Zakona o porezu na dohodak i Zakona o posebnom porezu na plaće, mirovine i druge primitke te primitke od samostalne djelatnosti koje stupaju na snagu od 01.07.2010. mijenjaju se porezne stope i primjena posebnog (kriznog) poreza. Na ovoj radionici navest ćemo novine koje stupaju na snagu od 01.07.2010. te pokazati kako ih primijeniti unutar LC programa.

ZAKONSKA PODLOGA: PRIJEDLOG IZMJENA ZAKONA O POREZU NA DOHODAK - 60. sjednica Vlade RH

31.05.2010

U petak 28. svibnja održan je drugi po redu LC TECHNOLOGY DAY koji smo u proteklim tjednima najavljivali. I ove godine održana su zanimljiva predavanja i razvile su se informatičke diskusije. Svi sudionici su događaj ocijenili kao ugodno i korisno druženje, a sljedeći sastanak je zakazan za tehničku radionicu na konferenciji Panorama 2010. Pogledajte nekoliko slika...

više...

24.05.2010.

U petak, 21. svibnja 2010. godine u Baški je održana Koordinacija grado/načelnika na kojoj se okupilo dvadesetak čelnika JLS. LIBUSOFT CICOM d.o.o. je prezentirao rješenja organizacije i procesa JLS, upravljanja imovinom, učinkovite naplate potraživanja JLS, najnovije info tehnologije, te Novi pristup u vođenju JLSprimjer Općina Bale (g. Plinio Cuccurin).

više...

24.05.2010.

U četvrtak, 20. svibnja 2010. godine u Baški je održan radni sastanak USZ korisnika na kojem je prezentiran novi program ETAŽIRANJA ZGRADA sukladno zadnjim izmjenama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, te novosti u verziji 5.40 USZ programa.

više...

11.05.2010.

U utorak 11. svibnja 2010. godine u Gradu Osijeku nastavljen je rad na provedbi PRLS modela UPRAVLJANJA IMOVINOM. Održana je obuka prve grupe od 13 polaznika za REGISTAR NEKRETNINA. Nastavak obuke za ostale 3 grupe polaznika održat će se 29.06. 2010.

više...

11.05.2010.

U sklopu Savjetovanja upravitelja nekretninama će se, kao i svake godine, održati radionica za korisnike programa SPI/UPRAVLJANJE STAMBENIM ZGRADAMA - na radionici će se obrađivati novosti u programu, a bit će predstavljene i mogućnosti aplikacije SPI/ETAŽIRANJE ZGRADA, te će se rješavati konkretne radne situacije na koje korisnici u radu nailaze. Sve informacije o savjetovanju i točan termin održavanja radionice možete pronaći u dokumentima na stranicama Udruge UPRAVITELJ.

05.05.2010.

Iako je uobičajeno 13 nazivati nesretnim brojem, to u slučaju današnjeg rođendana  LIBUSOFT CICOMA koji je osnovan 05. svibnja davne 1997. godine sasvim sigurno nije istina - u trinaestoj godini poslovanja prešli smo brojku od 500 korisnika, narasli na više od 60 djelatnika i otvorili dodatne dvije poslovnice. Velika su to ostvarenja do kojih smo najvećim dijelom došli zahvaljujući povjerenju korisnika i kvalitetnoj uzajamnoj suradnji. Veliko veliko hvala i obećajemo da ćemo za sljedeći rođendan biti još bolji!

28.04.2010.

Najavljivane radionice za primjenu novog Pravilnika o proračunskim klasifikacijama kreću od sutra, a zbog velikog interesa morali smo predviđenim termina 27.-30.04. dodati i termine za cijeli sljedeći tjedan 03.-07.05. i još nismo uspjeli primiti sve polaznike tako da će se organizirati "druga runda" radionica u lipnju.

više...

19.04.2010.

Nakon pozitivnih iskustava s prošlogodišnjeg druženju LC Odjela sistemsko-tehničke podrške i kolega informatičara koji održavaju IT sustave naših korisnika, odlučili smo ove, a nadamo se i u budućim godinama, ponoviti ovo druženje pod nazivom LC Technology Day.

više...

08.04.2010.

Već smo na ovim stranicama objavili obavijest o stupanja na snagu novog Pravilnika o proračunskim klasifikacijama i kratki prikaz najvažnijih novosti (OVDJE). Uz to, korisnicima možemo dodatno pomoći radionicama na kojima bi se uz praktičan rad na računalu i izradu probnog plana proračuna usvojila praktična znanja za kvalitetno planiranje prema novom Pravilniku.

više...

31.03.2010.

Jučer je u prostorima LC-a radionicu za poboljšanje razvojnih procedura održao g. Marin Bezić koji je proveo 8 godina u Microsoftovom Business Inteligence razvojnom timu u Redmondu (SAD). Radionica je održana sa svrhom dodatnog poboljšanja načina na koji SPI aplikacije nastaju, te sveukupnog podizanja njihove kvalitete.

više...

23.03.2010

Danas je u Gradu Samoboru održana sastanak predstavnika LC-a i Grada Samobora među kojima je bio i gradonačelnik g. Krešo Beljak. Tema sastanka bili su završni dogovori oko ugovorene sistemsko-tehniče podrške.

više...

22.03.2010.

U ponedjeljak 22. ožujka 2010. godine u Gradu Osijeku nastavljen je rad na provedbi PRLS modela UPRAVLJANJA IMOVINOM, posebice na segmentu inteziviranja obuke i ažuriranja REGISTRA NEKRETNINA uključujući i obuhvat svih podataka o stanovima bez obzira na karakter vlasništva.

više...

09.03.2010.

Svake godine u sklopu Savjetovanja članova Udruge UPRAVITELJ održavamo instruktivnu radionicu za korisnike programa SPI/Upravljanje Stambenim Zgradama, pa će se tako i ove godine radionica održati u četvrtak 20.05.2010. na otoku Krku. Za više informacija možete posjetiti stranicu Udruge gdje ćete pronaći program rada Savjetovanja i ostale detalje: www.udruga-upravitelj.hr 

08.03.2010.

Hrvatski sabor na sjednici 19. veljače 2010. godine usvojio je Zakon o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, a na snagu stupa 11.03.2010. Najvažnije odrednice novog zakona pročitajte u tekstu koji je priredila gđa Maja Lukeš-Petrović.

više...

02.03.2010.

Sutra tvrtka LIBUSOFT d.o.o. navršava 17 godina od svog osnutka - čestitamo svim djelatnicima i korisnicima koji su bili s nama od početka i želimo svima još puno godina uspješne suradnje.

24.02.2010.

Prošlog tjedna je održana prva obuka za Računovodstvo proračuna u LC Dalmaciji, a ovog tjedna slijedi nastavak s obukom za Obračun plaća i naknada. Ovime je učinjen značajan korak u povećanju funkcionalnosti LC Dalmacije i predviđenog povećanja kvalitete podrške za korisnike iz regije.

više...

16.02.2010.

Nakon vrlo pozitivnih ocjena prošlogodišnjeg sastanka našeg Odjela sistemsko-tehničke podrške i informatičara naših korisnika, u svibnju ćemo u našim prostorima organizirati događaj naziva LC Technology Day 2010 na kojem će se obrađivati tehnološke novosti i novosti u SPI sustavu i njegovom održavanju.

više...

05.02.2010.

Velikom interesu za učinkovitijim upravljanjem imovinom gradova pridružio se i Grad Crikvenica. Tako je dana 4. veljače 2010. godine održana prva radionica na provedbi PRLS modela UPRAVLJANJA IMOVINOM.

više...

29.01.2010.

U Gradu Dubrovniku održaja je prezentacija na kojoj su se okupili predstavnici komunalnih poduzeća, upravitelja stambenh zgradama i samog Grada. Predstavljen im je model objedinjene naplate koji kroz jedinstvenu matičnu bazu podataka omogućava naplatu putem jedne uplatnice što građanima omogućava uštede i vremena i novca.

više...

28.01.2010.

U četvrtak, 28.01. u Labinu održana je druga radionica u sklopu provođenja modela upravljanja imovinom (o čemu je Grad i sam pisao na svojim web stranicama).

više...

21.01.2010.

Nakon nedavno dovršene obuke za rad sa SPI aplikacijom LOKALNA RIZNICA na kojoj je sudjelovalo 9 proračunskih korisnika Grada Virovitice, ovaj projekt je proširen - Grad je za sve svoje korisnike uzeo paket osnovnih SPI aplikacija (Proračunsko Računovodstvo, Obračun plaća, Salda konti).

Zanimljivo je to što je u paketu i aplikacija Lokalna riznica proračunskih korisnika koja će izravno povezati Gradsku riznicu s računovodstvenim aplikacijama naših novih korisnika, a to će im omogućiti još jednostavniji rad sa zahtjevima prema Riznici i brže odrađivanje poslova zbog integiranosti svih ovih aplikacija.

08.01.2010.

Naredbom o načinu uplaćivanja prihoda proračuna, obveznih doprinosa te prihoda za financiranje drugih javnih potreba za 2010. godinu propisano je popunjavanje naloga s OIB-om u pozivu na broj. Korištenje OIB u pozivu na broj je moguće samo kod modela 67, 68 i 26. Sadržaj modela 26 promijenjen je u odnosu na Naredbu iz 2009. godine - prema važećoj Naredbi iz 2010. uz model 26 moguće je korištenje jedino OIB-a, dok je prema prije važećim propisima bilo moguće upisati JMBG.

Obzirom da je dio državnih tijela tiskao određen broj uplatnica/naloga s podatkom JMBG-a u pozivu na broj, želimo vas upozoriti da se takvi nalozi neće provoditi, odnosno da se do daljnjega primaju i provode samo nalozi na kojima se model 26 upotrebljava sukladno važećoj Naredbi iz 2010. koja uz model 26 propisuje OIB.

 PODRŠKA ZA SPI KORISNIKE

 

Copyright (c) LIBUSOFT CICOM d.o.o. Uvjeti uporabe  ·  Izjava o privatnosti