2018


godina počela je za LC s vrlo ambicioznim planovima. Mjesec po mjesec, kvartal po kvartal,  plano. su se i realizirali. Izvještajni sustav (BI) s projektom iČelnik svakim danom dobiva sve više korisnika čime potvrđuje svoju poziciju na tržištu. Tu su i brojni projekti CEF, SEPA. EDIP2, ISVU, RVI, PARCS
Posebno smo ponosni na projekte SPI/GIS u području upravljanja prostorom jedinica lokalne samouprave koje smo realizirali u Hrvatskoj i BiH. U Srbiji smo se, pak, uspješno etablirali s projektima upravljanja stambenim zgradama (USZ-SR). Iz ove grupe projekata proizišla su i nova rješenja 'Pametnog Ažuriranja Podataka' (PAP), koja se oslanjaju na GIS i Geo-KOMIS, te Geo-LOVAC. LC PAP koncept je kojim se može značajno pridonijeti povećanju prihoda od komunalne naknade. Sve zajedno svoju primjenu nalazi i idealno se uklapa u obveze koje donosi novi Zakon o komunalnom gospodarstvu. Nova je zakonska regulativa o selektivnom prikupljanju otpada uvjetovala prilagodbe i dorade KOMIS-a i sve je već spremno.
Tradicionalni su proljetni „eventi“ - Savjetovanje upravitelja nekretninama i koordinacija grado/načelnika Dalmacije, okupili u travnju veliki broj sudionika. Preko 60 čelnika ugostili smo u Zadru.
U svibnju smo proslavili 26 godina poslovanja za naše zaposlenike i umirovljenike (u šatoru uz direktorski grah i roštiljadu). I Uredbu o zaštiti osobnih podataka, popularni GDPR, dočekali smo u svibnju spremni, te za naše korisnike održali niz stručnih skupova, a mnogima pomogli oko usklade i primjene. Zadnji petak u svibnju, već desetu godinu za redom, rezerviran je za LC Technology Day i druženje sa suradnicima iz IT branše.
S dolaskom jeseni, krajem rujna, veselimo se kultnoj LC Konferenciji – PANORAMA 2018, koja ove godine treba nadmašiti sve dosadašnje. U tri dana konferencije u planu su čak četiri događaja, niz radionica, seminara, te kulturnog i zabavnog programa. Već koji tjedan kasnije uslijedit će i regionalni seminari – takozvane Mini Panorame.
U zadnjem kvartalu brojimo više od 135 zaposlenika, a broj korisnika prelazi 950. Među novim korisnicima su brojni gradovi (Imotski, Senj, Opuzen…), općine, proračunski korisnici, komunalci i upravitelji zgradama.
Kontinuirano radimo na razvoju i unapređenjima našeg brenda  SPI® - više CU na ver 6.50, s dosta JAVA-e  i web rješenja e-SPI, MDM, DMS i GIS-KOMIS integracije, te niz drugih projekata.
U pripremi je obnova ISO certifikata za 9001 i 27001, te nastavak aktivnosti na pripremi za ISO20001. Nabavljamo nove servere, proširujemo diskovne kapacitete i kontinuirano obnavljamo info opremu. Razvojno-implementacijski centar (RIC) svakodnevno održava edukativne seminare i radionice. HELP DESK tim unutar Ureda implementacijskih projekata kontinuirana je spona s našim korisnicima i čini sve kako bi korisnicima osigurali adekvatnu i učinkovitu podršku.
Zbog povećanja broja zaposlenika dodatno smo se proširili na drugi kat gdje su se smjestile HR služba i Odjel pravnih poslova, te na 4. kat Odjel za baze podataka.
Česte pohvale korisnika za naš rad važan su nam motiv za nastavak korektnog pristupa i dobre suradnje. Za nas su posebno značajne institucije koje naše korisnike okupljaju kao svoje članove (Udruga gradova, Hrvatska zajednica županija, te UDRUGA UPRAVITELJ), odnosno drugi partneri iz RH i regije s kojima radimo nove zanimljive projekte.
Većinu naših aktivnosti, i ove godine smo napravili s vama i/ili zbog vas, naših korisnika i zato s velikim ponosom s vama želimo podijeliti zadovoljstvo koje donose dobri dosadašnji rezultati.Isprintajte stranicu